05 April 2013

VITA-LEA (IRON FORMULA) TERBAIK DI DUNIAKini dengan formulasi zat besi
Vita-Lea Shaklee merupakan multivitamin dan mineral semulajadi yang hebat keluaran Shaklee. Tahukah anda bahawa Vita-Lea Shaklee adalah multivitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia pada tahun 1915? Pada asalnya, ia dikenali sebagai "Vitalize-Mineral" dan disingkatkan sebutannya kepada "Vita-Min". So, istilah vitamin yang disebut-sebut kini sebenarnya adalah berasal dari Shaklee!


Peningkatan teknologi semasa kini telah mengubahnya daripada cecair kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buahan, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA yang diperlukan oleh tubuh kita. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang. Ia telah menjalani lebih daripada 340 ujian kawalan mutu untuk memastikan ketulenannya.

Tablet Vita-Lea ini berwarna hijau kerana ia disaluti serbuk nutrisi - spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks yang disebut sebagai "Explo-Tab". Ia merupakan tablet multivitamin yang paling pantas dalam dunia terlarut dalam air dan badan manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-Lea juga telah dipilih oleh Center for Science di USA sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.


Manfaat utama Vita-Lea:
  • Pelengkap nutrisi - ia mampu menampung kekurangan nutrient harian yang disebabkan amalan pemakanan dan diet yang tidak seimbang.
  • Penambahan tenaga segera - pemberi tenaga, kecergasan tubuh, kekuatan mental dan membantu sistem memori dan focus dalam pembelajaran dan kerja seharian.
  • Meningkatkan metabolisma dan melambatkan proses penuaan.
  • Elemen penting pada sel tubuh - menyediakan asas nutrisi, Memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit dan hormon serta menjaga kesihatan tyrod.
  • Melindungi organ termasuk fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

Terima Kasih

Komen
0 Komen

No comments: