22 October 2014

CARA MAKAN VITAMIN SHAKLEE

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!


Ramai yang tertanya-tanya, macamana cara makan supplement Shaklee yang betul? Ada yang kata makan macam ni, ada yang kata makan macam tu, sat lagi orang ni kata ambil lepas makan, jumpa orang lain kata sebelum sebelum makan. Pening!!! Sebenarnya, semua cara tu betul, tiada yang salahnya, sebabnya tiada satu garis panduan yang tetap dalam pengambilan supplement atau vitamin. Bergantung kepada jenis penyakit, biasanya seseorang pengedar Shaklee akan memberikan cara pengambilan supplement yang sebaiknya kepada pelanggan. Terpulang kepada pelanggan pula untuk mengubahsuai jadual pengambilan supplement mengikut kesesuaian masa customer. FLEKSIBLE!

Para pengguna budiman boleh merujuk kepada jadual yang telah saya aturkan di bawah ini:



Sebagaimana yang saya maklumkan di atas, jadual ini hanyalah sekadar CADANGAN untuk para penguna. Anda boleh mengubahsuai dan mengadaptasi jadual ini bergantung kepada kesesuaian masa dan keutamaan anda. Apa yang penting, beberapa perkara yang perlu diberi perhatian ialah:

*Vitamin larut air (vitamin B, C) seeloknya diambil bersama-sama segelas air untuk mempercepatkan proses larutan dan penyerapan vitamin

*Vitamin larut lemak (Vitamin A, D, E, K) seeloknya dimakan bersama bersama-sama lemak bagi mempercepatkan proses larutan dan penyerapan vitamin.

*Zinc Complex harus diambil semasa perut kosong (sejam sebelum makan @ 2 jam selepas makan) kerana vitamin ini mudah terurai dan melekat bersama-sama makanan dan dimusnahkan. Ini mengurangkan kadar penyerapan vitamin zinc ke dalam badan.

Selain itu terdapat beberapa pantang-larang yang perlu diberi perhatian oleh pengguna Shaklee bagi memastikan penyerapan vitamin berlaku secara efisien pada kadar yang optimum.

♧ Elakkan mengambil Alfalfa bersama-sama vitamin E, GLA Complex dan CoQ HeathPlus kerana Alfalfa mengurangkan penyerapan vitamin E. (GLA Complex dan CoQ HealthPlus mengandungi unsur vitamin E). Dinasihatkan menjarakkan pengambilan vitamin-vitamin ini 2 jam sebelum atau selepas.

♧ Elakkan mengambil Vitalea bersama-sama vitamin yang mengandungi unsur kalsium seperti ESP, ostematrix dan produk tenusu. Vitalea Shaklee diperkaya dengan unsur zat besi (iron) yang dikatakan mengurangkan penyerapan kalsium oleh badan. Dinasihatkan jarakkan pengambilan vitamin-vitamin ini 2 jam sebelum atau selepas.

♧ Elakan mengambil vitamin bersama-sama minuman yang mengandungi kefein seperti kopi dan teh. Bukan tak boleh ambil kopi dan teh, cuma dinasihatkan supaya menjarakkan tempoh pengambilan sekurang-kurangnya 2 jam. Ini kerana, kafein juga dipercayai mengganggu proses menyerapan vitamin dengan efisien.

♧ Elakkan membancuh ESP, CINCH SHAKE, COLLAGEN, MEALSHAKE dengan air panas (melebihi 60°C) kerana vitamin-vitamin ini mengandungi protein yang akan termusnah pada suhu yang tinggi. Dinasihatkan membancuh minuman ini menggunakan air suam (suhu kurang daripada 40°C) untuk mengelakkan protein terurai.

Para pengguna juga dinasihatkan untuk  mengambil air masak/kosong/mineral yang mencukupi sekiranya mengamalkan pengambilan vitamin. Dicadangkan 1 liter bagi setiap 25 kg berat badan. Ini bagi membantu proses penyingkiran toksin dengan lebih cepat dan mudah. Setelah toksin disingkirkan, proses penyerapan vitamin juga dapat berlaku dengan cekap dan efisien.

Sebagai penutup, amalkan pemakanan vitamin secara konsisten dan penuh disiplin. Ini kerana, supplement ni bukan seperti ubat yang kesannya boleh dilihat dengan cepat. Supplement membantu kita menampung kekurangan vitamin-vitamin yang diperlukan badan. Bergantung kepada individu, kesannya mungkin cepat atau lambat, tapi insyAllah lebih selamat dan tidak memudaratkan untuk jangka masa panjang.

SELAMAT BERAMAL!


Salam Sayang,
Wani & Razif

Terima Kasih

JANA PENDAPATAN LUMAYAN DENGAN SHAKLEE

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Berapakan purata pendapatan seorang pengedar Shaklee??

Wah...bestnya soalan ni! Ya.. soalan biasa yang ditanya apabila seseorang ingin mendaftar diri menjadi pengedar Shaklee. Well, tiada jawapan yang tepat untuk menjawab soalan itu. Sebabnya.. banyak faktor yang mempengaruhi pendapatan seseorang pengedar Shaklee. Faktor sales peribadi, sales kumpulan, ranking dan lain-lain lagi semuanya diambil kira dalam menentukan pendapatan seseorang pengedar Shaklee. Apa yang saya boleh katakan, pendapatan dengan Shaklee adalah LIMITLESS! TIADA LIMIT! Seseorang pengedar boleh mencapai pendapatan bermula dengan 2-angka sehingga 6-angka sebulan, malah ada yang mencecah 7 angka sebulan... BILLIONAIRE!

Sebagai panduan bersama, anda boleh merujuk kepada jadual di bawah:


Semua pengedar Shaklee mesti bermula daripada seorang DISTRIBUTOR. Daftar sahaja keahlian Shaklee, anda terus berada dalam kategori DISTRIBUTOR, regardsless sama ada anda nak makan sendiri atau nak serius berbisnes. Kalau distributor ni, pendapatan biasa-biasa jelah.. banyak bergantung kepada sales peribadi. Boleh mencecah 3 angka jugaklah sebulan. Not bad!

Namun, sekiranya anda ingin serius berbisnes Shaklee, anda pasti akan teruja melihat jadual di atas - ANGGARAN PENDAPATAN TAHUNAN SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR. Anda boleh lihat sendiri dan membuat kira-kira berapa pendapatan bulanan seorang pengedar Shaklee. Sebagai contoh:

Pangkat: SUPERVISOR
Pendapatan Tahunan RM20,000
Pendapatan Bulanan RM1,666

Pangkat: SENIOR SUPERVISOR
Pendapatan Tahunan RM36,000
Pendapatan Bulanan RM3,000

Pangkat COORDINATOR
Pendapatan Tahunan RM80,000
Pendapatan Bulanan RM6,666

Sehinggalah pangkat yang paling tinggi, iaitu MASTER COORDINATOR;

Pangkat: MASTER COORDINATOR
Pendapatan Tahunan RM600,000
Pendapatan Bulanan RM50,00

Nilai RM yang anda perhatikan hanyalah anggaran sahaja, bahkan seseorang pengedar Shaklee mampu untuk menikmati pendapatan bulanan lebih daripada itu. Saya pernah berjumpa dengan seorang pengedar Shaklee (super upline saya) yang menikmati bonus sebanyak RM900,000 sebulan! Sikit saja lagi nak capai RM1 juta! MasyaAllah, hebat kan! (Tak dapat saya bayangkan kalau saya ada pendapatan sebanyak itu)

Apapun, itulah realitinya.. Semuanya terletak pada usaha, komitmen dan kesungguhan kita terhadap apa yang kita usahakan. Saya jatuh cinta dengan Shaklee dan saya suka dengan apa yang saya buat sekarang ni. Yang penting, niat saya nak bantu seramai mungkin insan-insan lain di luar sana untuk lebih sihat dengan Shaklee. InsyaAllah, duit, rezeki semuanya datang kemudian.

Anda yang berminat untuk menceburi bidang ini, boleh hubungi saya untuk pertanyaan lanjut. Saya akan ceritakan kepada anda bagaimana Shaklee mampu memberikan sumber pendapatan yang lumayan untuk anda. Pendapatan TETAP mahupun SAMPINGAN. Siapa tahu, anda merupakan JUTAWAN Shaklee yang seterusnya. Tiada apa yang mustahil! Anda juga boleh membaca entry-entry berkaitan bisnes Shaklee di sini.

Sebagai penutup, mari kita hayati kata-kata Dr. Forest Shaklee, pengasas Syarikat Shaklee Corporation.
"PELUANG tidak pernah datang mengetuk pintu. Ia tidak pernah mencari pintu masuk. PELUANG adalah CIPTAAN KITA SENDIRI"



Salam Jutawan!
Wani & Razif
017-5359154
www.kasihummi.com


Terima Kasih

12 October 2014

MENGAPA SAYA PILIH BISNES SHAKLEE

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia...

Alhamdulillah, hujan renyai-rengai turun membasahi bumi Kupang ini. Suasana petang yang sejuk dan mendamaikan membuatkan saya terpanggil untuk menulis di blog. Hujan yang turun, mudah-mudahan padanya ada rahmat dan kebesaran Allah Taala. Semoga kita menjadi hambaNya yang sentiasa bersyukur dan redha dengan kurniaanNya.

Hari ini saya ingin berkongsi cerita dengan pembaca semua mengapa saya memilih Shaklee sebagai bisnes part-time. Dalam banyak-banyak bisnes, mengapa Shaklee yang menjadi pilihan saya. Kenapa tidak bisnes X, kenapa tak join bisnes Y, kenapa mesti Shaklee? Apa yang bestnya bisnes Shaklee ni sehingga berjaya menukar persepsi saya daripada seorang pengguna kepada seorang usahawan? Apa wow-factor Shaklee yang berjaya merubah dimensi dan pemikiran saya daripada seorang yang anti MLM kepada pejuang MLM Shaklee.

Kalau nak disenaraikan satu persatu, memang sangat banyak. Anda boleh membaca beberapa entry saya sebelum ini seperti BESTNYA MENJADI AHLI SHAKLEE, GANJARAN SHAKLEE dan lain-lain lagi. Dalam entry itu diterangkan dengan panjang lebar tentang kelebihan menjadi ahli Shaklee, apa yang Shaklee tawarkan dan bermacam-macam lagi. Tapi hari ini, saya ingin berkongsi dengan pembaca tentang apa yang uniknya bisnes Shaklee sehingga membuatkan saya jatuh hati dan setia dengannya.



1. Produk yang berkualiti
Bukan nak memuji, tapi saya merasakan dalam senarai produk-produk makanan tambahan yang terdapat di pasaran, produk Shaklee yang paling berkesan, dengan izin Allah Taala semestinya. Banyak masalah kesihatan yang berjaya diatasi dengan berkat mengamalkan Shaklee (lagi sekali, dengan izin Allah Taala). Saya sendiri sangat berpuas hati dengan produk set menyusu Shaklee yang berjaya membantu saya menyusukan anak kedua saya Naurah Salsabila selama hampir 2 tahun. Produk Shaklee berjaya menurunkan paras gula darah suami saya setelah masalah kencing manisnya tak kurang-kurang walaupun mengamalkan ubat hospital sepenuhnya. Produk Shaklee membantu mak saya mengatasi masalah kolesterol dan darah tingginya, abah saya dengan masalah goutnya. Dan ramai customer yang berjaya dibantu setelah mengamalkan Shaklee dengan konsisten. Alhamdulillah, saya rasa seronok dan berpuas hati, lantaran itulah saya berhasrat untuk membantu lebih ramai lagi insan-insan yang memerlukan di luar sana.

2. Sistem MLM yang telus, adil dan menepati kehendak Syariah
Banyak sistem MLM yang saya temui menunjukkan berlaku ketidakadilan dan penindasan kepada salah satu pihak. Banyak yang hanya menguntungkan orang atasan dan berlaku penindasan kepada orang bawahan. Tetapi di Shaklee, itu semua tidak berlaku. Tiada istilah orang atasan goyang kaki dan makan hasil titik peluh orang bawahan. Orang atasan tidak mendapat apa-apa dengan hanya menaja ahli baru. Sebaliknya dengan membimbing, melatih dan memberi tunjuk ajar kepada downline, barulah anda menikmati 'upah' anda. Berbezanya Shaklee ni, 'upah' yang Shaklee bayar ini bukan diambil daripada hasil jualan downline kita, sebaliknya Shaklee memberikan bahagian lain daripada keuntungan syarikat kepada kita. Downline kita layak mendapat 100% keuntungan hasil penat lelahnya tanpa rasa sakit hati dek kerana sebahagian bonusnya perlu dibagi kepada orang atasan. Anda boleh membaca lebih lanjut tentang bisnes MLM Shaklee di sini.

3. Bisnes yang fleksibel 
Dalam Shaklee, semuanya bagi saya sangat fleksibel. Tidak perlu pergi ke kelas dan seminar, tidak perlu keluar rumah untuk mencari prospek, tidak perlu meninggalkan anak-anak dan suami. Sayalah bos, sayalah pekerja. Semuanya atas masa dan kelapangan saya. Bisnes semua 100% online, bermula daripada mencari pelanggan, memesan barang, coaching dan mentoring, semuanya menggunakan kemudahan di hujung jari. Ada kelas-kelas disediakan secara PERCUMA tanpa bayaran Shaklee anjurkan, terpulang sama ada kita hendak pergi atau tidak, tiada paksaan. Tapi biasanya kelas dibuat secara online menggunakan medium whatsapp, facebook dan telegram. Sambil menyusukan anak, sambil melipat baju, sambil memasak, sambil tengok tv, kita masih boleh hadir ke kelas dan menimba ilmu. Mudah bukan?

4. Modal yang rendah
Dengan hanya bermodalkan rm65.00 seumur hidup, anda boleh menjadi pengedar Shaklee yang sah dan menikmati kesemua ganjaran yang Shaklee tawarkan. Kalau upline saya kata, nak mulakan bisnes Shaklee kena bayar RM1000, saya mesti fikir panjang sebelum kata nak join sebab modal yang tinggi. Bukan kata RM1000, RM100 pun belum tentu saya nak join, sebab bagi saya duit sangat berharga! Tapi disebabkan modalnya yang rendah, dan tak perlu pulak memperbaharui keahlian setiap tahun, saya rasa tak rugi manapun. No harm to try dan Alhamdulillah, setelah 2 bulan aktif berbisnes, saya mendapat balik modal saya. Tak sia-sia saya join bisnes Shaklee.

5. Mesra keluarga
Bisnes Shaklee memang family Oriented! Sekiranya anda berpeluang menghadiri mana-mana event Shaklee, anda akan terdengar hiruk-pikuk kanak-kanak riang berlari ke sana sini, anak-anak menangis sesuka hati, ibu-ibu mendokong bayi, bapa-bapa menolak stroller dan 1001 macam aksi dan ragam si kecil yang mencuit hati. Tidak ada sekatan untuk membawa anak-anak ke event Shaklee. Ini yang membuatkan saya jatuh cinta. Saya bebas bersama-sama family saya. Tak perlu risau memikirkan ke mana harus saya tinggalkan mereka sekiranya saya ingin hadir ke event Shaklee.

6. Ukhuwwah yang manis
Dalam Shaklee, kami ibarat adik beradik. Takde istilah bos dan pekerja. Upline, downline dan sideline sama-sama berusaha untuk saling membantu. Banyak tips, sharing dan pengalaman kami kongsikan. Tak lupa juga ilmu-ilmu kesihatan, marketing plan, bisnes tips dan bermacam-macam lagi. Walaupun hanya bertemu di alam maya, namun terasa kemanisan ukhuwwah sesama kami. Ukhuwwah inilah yang menjadikan kami kuat dan bertahan dengan cabaran dan dugaan bisnes.

Banyak lagi yang boleh saya kongsikan mengapa saya memilih Shaklee. 6 sebab di atas rasanya sudah cukup membuatkan saya teruja dan sentiasa bersemangat untuk berkongsi kebaikan Shaklee dengan anda. Jom semua bersama-sama saya menerajui bisnes Shaklee yang sangat best ini. Saya yakin anda takkan menyesal! 


Salam Sayang,
Wani dan Razif
Pengedar Shaklee Malaysia
call/sms/whatsapp: 017-5359154

Terima Kasih

11 October 2014

TIPS MEMULAKAN BISNES ONLINE

Assalamualaikum semua!

Diam tak diam dah hampir 2 tahun saya menjalankan perniagaan Shaklee. Cepat sungguh masa berlalu. Saya yang dulunya hanya berniat untuk menjadi pengguna tegar sahaja akhirnya menukar haluan daripada user dan seller. Masa dalam fasa user dulu, saya hanya makan supplement untuk kegunaan diri sendiri. Tak terfikirpun untuk berbisnes. Tapi lama kelamaan, dek kerana terpengaruh dengan kehebatan Shaklee, saya mula berfikir untuk berkongsi kebaikan yang saya dapat dengan Shaklee. Apa yang saya dah dapat dengan Shaklee?? Sudah tentulah KESIHATAN YANG LEBIH BAIK dan PELUANG UNTUK MENJADI JUTAWAN DERMAWAN. 

Setelah saya mula serius berbisnes, maka sel-sel otak saya mulalah berhubung. Saya mencari alternatif untuk memastikan saya dapat menjalankan perniagaan saya dengan cara yang MUDAH, FLEKSIBEL dan dalam masa yang sama MENGUNTUNGKAN! Yes, akhirnya terhasillah blog ini.. www.kasihummi.com sebagai medium untuk saya menjalankan perniagaan atas talian @ bisnes online.

Kenapa saya memilih bisnes online??
Banyak sebab dan kelebihan bisnes online ni berbanding bisnes offline atau konvensional. Jom kita lihat apa kelebihan bisnes online ni:

1. Tak perlu sewa kedai - Kedai kita hanya di alam maya. Promosi barang semua dibuat secara online. 
2. Tak perlu ikut arahan majikan - Takde siapa yang suka diarah. Dengan adanya bisnes online, saya bebas meniaga mengikut masa dan fleksibiliti saya. Saya bos, suka hati sayalah nak buat apa.. Haha
3. Tak perlu gajikan pekerja - Kita seorang saja boleh menjalankan perniagaan ni. Tak payah pening kepala nak cari pekerja, bayar gaji, bayar KWSP, SOCSO dan 1001 hal yang memeningkan 
4. Pasaran yang luas - Semestinya nilah perkara yang paling utama. Dengan adanya kedai online, produk kita dapat dipasarkan ke serata dunia tanpa sempadan. Lebih ramai orang boleh mengunjungi kedai online kita dan hasilnya lebih banyak jualan dan keuntungan yang bakal diperolehi. Kalau berniaga offline, pasaran kita terhad kepada tempat di mana kita berada sahaja.

Persoalan-persoalan yang perlu anda fikirkan sebelum memulakan bisnes online

BAGAIMANA NAK MULA BISNES ONLINE?

Di sini saya akan kongsikan kepada anda beberapa TIPS penting sebelum anda berhasrat untuk memulakan perniagaan online anda.

1. PILIH PRODUK UNTUK DINIAGAKAN
Nak meniaga mestilah ada produk. Kalau tak jual produk, kita tawarkan perniagaan berbetuk servis atau perkhidmatan. Takkan la nak meniaga, tapi takde produk. Berniaga tanpa produk atau perkhidmatan, HARAM hukumnya.. Kalau boleh, cari produk yang unik dan ramai orang suka. Dalam kes saya, saya memilih Shaklee kerana produknya yang bagus dan berkualiti. Supplement dan vitamin merupakan produk yang selalu orang cari (rakyat Malaysia ramai yang berpenyakit!). Boleh dikatakan, produk Shaklee merupakan barangan harian yang sememangnya menjadi perhatian kepada pengguna-pengguna di luar sana. Biasanya supplement orang guna untuk tempoh sebulan dua, paling lama maybe 3 bulan. Lepas habis supplement, mesti pelanggan akan cari kita balik untuk repeat order.

2. BINA BLOG ATAU WEBSITE
Pentingkah blog? Ya, teramat penting, malah boleh saya katakan SUNAT MUAAKAD (ni hukum saya sendiri, bukan mufti :) ) bagi anda yang serius menjalankan bisnes online untuk jangkamasa panjang. Blog atau website inilah merupakan KEDAI MAYA anda di mana anda mempromosikan produk dan perkhidmatan anda. Tanpa kedai, macamana anda nak promosikan barangan anda?

Macamana nak bina blog? Ada macam-macam cara. cara paling mudah, upah saja pereka-pereka blog atau laman web professional. Mereka sememangnya berpengalaman dan mempunyai kepakaran dalam membangunkan blog. Dalam masa beberapa jam blog anda siap dibina. Tapi sila sediakan upahnya.. Kalau anda rajin dan ada masa, sebaiknya anda bina blog sendiri. Lagi puas hati dan menjimatkan. Anda boleh belajar banyak perkara dan kemahiran baru. Boleh rujuk kepada laman-laman web yang mengajar teknik membuat blog seperti http://teknikbuatblog.blogspot.com/, http://www.teknikblog.com/ dan lain-lain lagi. Blog saya ini, saya bangunkan sendiri. Taklah susah mana, asalkan kita ada passion nak belajar, isyAllah semuanya akan jadi indah dan menyeronokkan! Dah ada blog, pastikan anda hidupkan blog tu ya.. Hias cantik-cantik, kemas-kemas. Yang paling penting, rajin menulis entry dan mempromosikan produk anda di blog (pesanan untuk diri saya sendiri!)

3. PILIH MEDIUM SOSIAL UNTUK PEMASARAN
Pilih medium pemasaran yang sesuai untuk menjalankan bisnes online anda

Tak dapat dinafikan, Facebook buat masa sekarang mempunyai kuasa pemasaran yang paling hebat! Ini kerana, semua orang mempunyai facebook, bermula dari kanak-kanak sekolah hatta pak cik dan makcik yang berumur 80 tahun pun ada Facebook! Bagi yang serius berbisnes online, anda perlu memanfaatkan medium-medium sosial ini untuk memasarkan produk anda. Selain facebook, terdapat juga medium sosial yang lain seperti instagram, twitter, whatsapp, wechat, line dan maca-macam lagi. Semuanya ada kelebihan dan kekuatan masing-masing.

Berbalik kepada facebook, kalau boleh buka dua-dua sekali - Fanpage dan akaun personal khas untuk berniaga. Pengalaman saya, akaun personal lagi cepat menarik perhatian daripada fanpage. Mungkin akaun facebook personal membuatkan pelanggan rasa lebih dekat dan senang nak berkomunikasi dengan kita. Bila dah ada facebook tu, manfaatkanlah sebaik mungkin untuk mempromosikan diri dan produk anda. Elakkan bercerita tentang perkara-perkara negatif. Ceritakanlah kehebatan produk anda, testimoni pengguna dan lain-lain perkara yang difikirkan sesuai. Sebagai permulaan, iklankan produk pada kawan-kawan terdekat, adik beradik dan saudara-mara agar mereka tahu tentang perniagaan kita. Jadi, secara tidak langsung mereka ini boleh mempromosikan produk anda kepada orang lain.

Blog vs Facebook
Dua-dua sama penting, sama power! Blog untuk carian google manakala facebook untuk promosi pada orang-orang terdekat pada permulaan. Jangan lupa untuk meletakkan facebook badge di blog. jadi pelanggan yang datang dengan carian google, boleh ke akaun facebook anda.

3. IKLANKAN BLOG DAN WEBSITE
Yang ni paling penting dalam perniagaan online. Tak guna kita ada blog yang hebat dan mantap, tapi kita tak iklankan. Dalam bisnes online, kita sendiri yang kena iklankan kedai maya kita. Lainlah kedai nyata, apabila kita membuka kedai, orang sekeliling atau yang melalui jalan depan kedai kita akan tahu dan singgah di kedai kita. Tapi kalau kedai online, kalau kita tak promote, memang orang tak akan tau. Macamana nak iklankan blog kita? Nanti saya akan share beberapa TIPS yang best dan mudah untuk kita mengiklankan blog dan website kita.

Ok, itu sebahagian TIPS yang dapat saya kongsikan bagi anda yang ingin memulakan bisnes online. Mudah sahaja, yang penting kena berani! Kena rajin untuk mempelajari perkara baru dan bersedia untuk menerima perubahan dan pembaharuan. Kalau anda tidak bermula sekarang, memang anda akan kerugian! Sekiranya anda berminat untuk menjalankan bisnes Shaklee secara online, sila hubungi kami untuk mendaftar keahlian. Ramai yang berjaya menjadi kaya dan jutawan dengan menjalankan bisnes Shaklee secara online. Mana tahu, anda merupakan jutawan yang seterusnya. Hubungi kami segera untuk sebarang pertanyaan.

Jumpa lagi!


Terima Kasih

10 October 2014

MINUMAN PENAMBAH TENAGA TERBAIK!

Assalamualaikum dan Selamat Petang!

Terima kasih kerana sudi mengunjungi blog saya. Apa khabar anda semua hari ni? Saya doakan anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya. Ok, hari ini saya nak bercerita tentang minuman penambah tenaga. Siapa suka minum air penambah tenaga? Biasanya kita panggil minuman isotonik, yang berfungsi untuk mengembalikan tenaga kepada kita dengan cara membekalkan gula (tenaga) kepada badan kita dengan segera. Bagus memanglah bagus, tapi jika diambil dengan kadar berlebihan, ia boleh mendatangkan masalah kepada badan.

Memang benar, minuman isotonik dapat mengganti cairan tubuh kerana dirancang dengan tekanan osmotik yang sama dengan tekanan darah tubuh. Namun, jika meminum minuman isotonik dalam kondisi normal atau di saat tidak melakukan aktiviti berat, tubuh tidak memerlukan zat-zat elektrolit dan kandungan mineral ini. Minuman itu akan terbuang sia-sia. Minuman ini juga mengandungi sejumlah bahan pengawet yang berbahaya bagi tubuh. Kesan jangka masa panjang pengambilan minuman isotonik berlebihan adalah peningkatan risiko kesihatan seperti peningkatan kadar gula darah (kencing manis!), merosakkan gigi, menyebabkan pertambahan berat badan serta berisiko dehidrasi akibat penyerapan air ke dalam tubuh tersekat dan kerosakan buah pinggang.

Selain itu minuman tenaga ini juga mampu mengakibatkan tekanan darah meningkat dan jantung terasa berdebar-debar terutamanya bagi mereka yang sensitif. Kesan lain apabila meminum minuman tenaga ni ialah pening, mual, dan sakit kepala. Bahaya bukan? Jadi, nasihat saya, elakkan daripada pengambilan minuman isotonik yang BERBAHAYA kepada kesihatan kita.


PERFORMANCE DRINK SEBAGAI ALTERNATIF
Shaklee menawarkan alternatif kepada anda yang gemar meminum air penambah tenaga yang dipanggil PERFORMANCE DRINK
Apa Itu Performance Drink Shaklee..???
  • Performance Drink Shaklee ialah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna, berkhasiat dan tidak bergas.
  • Performance Drink Shaklee telah terbukti secara klinikal menghidratkan anda lebih cepat berbanding air.
  • Performance Drink Shaklee memberikan tenaga segera kepada tubuh dan menyokong penghidratan pada tahap optimum. Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dan campuran unik karbohidrat yang membekalkan tenaga berterusan tanpa menggangu tahap gula di dalam darah.
  • Performance Drink Shaklee telah terbukti secara klinikal dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan tahap hidrat tubuh, memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina – berdasarkan ujian yang dilakukan kepada atlit berpencapaian cemerlang di Amerika Syarikat.
  • Performance Drink Shaklee tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

Kenapa Performance Drink Shaklee berbeza daripada minuman tenaga yang lain?
  • Kandungan gula yang terdapat dalam Performance Drink kurang berbanding minuman lain
  • Mempunyai kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah dan membolehkan ia mudah diserap untuk mengekalkan paras gula dalam darah
  • Membantu mengurangkan penyah-hidratan (kurang air, kehausan) kerana Performance Drink dilengkapi dengan kandungan natrium yang membantu mempercepatkan penyerapan air ke dalam tubuh
  • Mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium, dan chloride yang membantu membekalkan tenaga dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh
  • Performance Drink dapat membantu memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, serta meningkatkan daya ketahanan otot
  • Mempunyai lebih 67 % otot glikogen (sumber tenaga)
Siapa yang Memerlukan Performance Drink Shaklee…???
  • Individu yang aktif bersukan
  • Individu yang berpuasa (diambil semasa sahur dan berbuka)
  • Individu yang menghidap gout
  • Ibu yang menyusukan anak
  • Individu yang kurang minum air
  • Individu yang kerap sakit kepala
  • Bila rasa nak demam, atau sedang demam
  • Individu yang mempunyai masalah sembelit
  • Kanak-kanak yang demam
  • Individu yang suka minuman ringan terutama yang berkarbonat


Terima Kasih

08 October 2014

SET KEHAMILAN TERBAIK DI PASARAN!


SYUKUR & TAHNIAH kerana anda bakal bergelar ibu. Sememangnya detik-detik ketika hamil merupakan suatu pengalaman yang berharga dan harus dinikmati dengan sebaiknya. Sebagai ibu, kita semestinya mahukan yang terbaik untuk diri kita sendiri dan anak yang kita kandungkan. Sekiranya anda mencari supplement terbaik sepanjang tempah kehamilan anda, SHAKLEE sememangnya PILIHAN TERBAIK. Mudah dan Murah! 


SET KEHAMILAN SHAKLEE terdiri daripada beberapa vitamin dan supplement yang sangat penting untuk menyokong kesihatan ibu dan bayi 


ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)
✿Penting untuk membina dan memperbaharui se-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. 
✿Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. 
✿Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik.
✿ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. 
✿Protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah.
✿Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke-3 bagi membantu memaksimumkan pertumbuhan fetus.

VITALEA (MULTIVITAMIN WITH IRON)
★Multivitamin dan Multimineral (12 vitamin & 7 mineral) yang dapat memberikan tenaga kepada ibu terutamanya yg mengalami alahan teruk di awal kehamilan. 
★Diformulasikan dengan zat besi yg dapat membantu ibu-ibu yang mengalami masalah hb rendah tatkala hamil. hb rendah di kala hamil boleh menyebabkan pendarahan yang teruk saat bersalin dan membahayakan nyawa ibu dan bayi. Ibu hamil yang mengalami masalah hb rendah ini juga selalunya akan kelihatan pucat, lesu dan tidak bermaya

B-COMPLEX 
Mencegah dan merawat anemia, membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan melancarkan peredaran darah,
Melegakan sakit kepala, pening, migrain dan muntah-muntah.
Baik diamalkan sebagai salah satu langkah untuk mengelakkan ibu dari terkena darah tinggi dan diabetes tatkala hamil. 
Merupakan "happy vitamin" yg akan memberikan mood yang ceria kepada ibu dan mengelakkan ibu daripada beremosi dan murung kerana emosi boleh memberi pengaruh yg buruk kepada janin. 
Membantu membekalkan tenaga kepada ibu hamil.

VITAMIN C
Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat.
Ia juga membantu dalam penghadaman zat. 
Meningkatkan sistem pertahanan tubuh daripada jangkitan kuman seperti demam, batuk, selsema dll
Membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

OSTEMATRIX (KALSIUM)
✪Ibu hamil memerlukan 1000mg-1300mg kalsium sehari.
✪Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi.
✪Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot (simpul biawak) 
✪Membantu ibu mengatasi masalah sembelit 
✪Menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.
✪Kekurangan kalsium akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu. Ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi, badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkan bayi dan kesannya ibu mungkin terdedah kepada risiko mendapat osteoporosis pada usia tua.

TRIMESTER II DAN III

OMEGA GUARD
✔Asid Lemak Omega-3 penting untuk mengelakkan kelahiran pra-matang dan mengelakkan terjadinya pre-eklampsia. 
✔Kekurangan Asid Lemak Omega-3 sewaktu hamil boleh mengakibatkan seseorang ibu mengalami kemurungan dan boleh menjadi semakin teruk selepas bersalin (post-partum depression).
✔Asid Lemak Omega-3 ini juga penting selepas kelahiran untuk penghasilan susu ibu. 
✔Asid Lemak Omega-3 dikatakan penting untuk perkembangan sistem imun bayi dan jika kekurangannya boleh mengakibatkan bayi mendapat gangguan fizikal dan mental kerana kekurangan sistem kekebalan tubuh. 
✔DHA tersangat penting untuk perkembangan otak janin

Berminat untuk mendapatkan SET KEHAMILAN SHAKLEE? pm saya untuk tempahan dan pertanyaan lanjut...

WANI (017-5359154) & RAZIF (012-7973240)
PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA
COD SEKITAR BALING & SUNGAI PETANI (WEEKEND)

Terima Kasih

07 October 2014

BONUS PERIBADI

Assalamualaikum wbt...

Bagi anda yang masih tercari-cari peluang perniagaan sama ada secara tetap atau sambilan, saya amat mengesyorkan Shaklee sebagai medium yang terbaik. Kenapa saya cadangkan Shaklee? Kerana Shaklee merupakan sebuah syarikat yang sangat TERKENAL dan STABIL dalam lapangan supplement untuk kesihatan, kecantikan dan isi rumah. Shaklee sememangnya terkenal dengan produknya yang berkualiti. Sesuai dengan mottonya SELAMAT, BERKESAN dan MESRA ALAM. Shaklee sudah berada di Malaysia selama lebih 5 dekad lamanya. Penggunanya sudah melebihi 1 billion di Malaysia, menunjukkan pasarannya yang sangat luas. Selain itu, Shaklee juga menawarkan sistem perniagaan yang sangat menyeronokkan, mudah dan praktikal untuk kita pilih. Modal yang diperlukan amatlah KECIL jika dibandingkan dengan GANJARAN yang ditawarkan. Malah anda boleh memulakan bisnes Shaklee TANPA MODAL! Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut tawaran dan ganjaran Shaklee, anda boleh baca di sini.

BONUS PERIBADI

"Kak, banyak ke Bonus Shaklee bagi?"
"Macamana nak kira bonus Shaklee ni"
"Senang tak nak dapat bonus?"

Tu soalan biasa yang ditanya bagi sesiapa yang baru nak mulakan bisnes Shaklee. Soalan PERTAMA yang biasa ditanya adalah tentang BONUS. Ya, BONUS!. Mestilah kan, sebab kita join bisnes ni nak dapatkan UNTUNG. Nak buat belanja harian, nak beli barang. Untung tulah yang kita panggil BONUS. So, kali ini saya akan bercerita tentang BONUS, lebih spesifik lagi BONUS PERIBADI.

Apa itu bonus peribadi? Bonus peribadi ialah bonus yang Shaklee beri kepada pengedar bergantung kepada jualan peribadinya. Jualan peribadi ini pula bergantung kepada nilai Unit Volume (UV) produk tersebu yang berjaya dicapai dalammasa sebulan. Contohnya B Complex - 13UV, Vitalea - 23UV, ESP 39UV dan lain-lain lagi. UV-uv ini dikira dan dikumpul setiap bulan, bermula 1hb sehingga 30/31hb. Pada 30/31hb setiap bulan, uv-uv ini akan dijumlahkan dan dari situlah bonus peribadi ditentukan.

Nak bagi mudah faham, anda boleh merujuk kepada grafik di bawah ini.


Sebagai contoh:

Jika anda membuat belian sebanyak RM480, UV terkumpul anda ialah 150uv. Anda akan diberi bonus sebanyak 5%, iaitu RM24.00 (lebih kurang)

Jika anda membuat belian sebanyak RM1920, UV terkumpul anda ialah 600uv. Anda akan diberi bonus sebanyak 11%, iaitu RM211.20 (lebih kurang)

Jika anda membuat belian sebanyak RM9600, UV terkumpul anda ialah 3000uv. Anda akan diberi bonus sebanyak 21%, iaitu RM2384.00 (lebih kurang). Sekiranya anda berjaya mencapai 3000uv dalam masa sebulan, anda akan dinaikkan pangkat daripada DISTRIBUTOR ke SUPERVISOR anda layak mendapat BONUS KENAIKAN PANGKAT iaitu RM368.00

Nampak tak? Semakin tinggi UV yang berjaya anda kumpul dalam masa sebulan, semakin tinggi BONUS yang anda terima. Untuk pengetahuan anda, bonus akan dimasukkan terus ke dalam akaun anda pada setiap 15hb setiap bulan. Menarikkan, bukan? Bonus di pertengahan bulan. Orang lain sibuk mencongak duit baki gaji yang tinggal, kita boleh tersenyum riang sebab dapat 'gaji' di tengah bulan.

ANDA NAK BONUS?
Mudah saja! langkah pertama yang perlu anda lakukan adalah mendaftarkan diri sebagai pengedar Shaklee. Anda boleh ketahui cara mudah untuk mendaftar keahlian di sini. Ataupun terus menghubungi kami di melalui saluran-saluran berikut:

Sms / wassap: Razif (012-7973240) Wani (017-5359154)
Email: razifsaliman@gmail.com
Facebook: Noor Hazwani (klik sini)
Face-to-face: Lokasi pertemuan sekitar Baling @ Sungai Petani (weekend)

Sehingga ketemu lagi....


Salam Sayang,
Wani & Razif 

Terima Kasih

06 October 2014

MLM PATUH SHARIAH


Assalamualaikum wbt...

Salah satu perkara yang SANGAT PENTING untuk dipertimbangkan dalam pemilihan bisnes MLM adalah sistemnya... sama ada sistem itu menepati SYARIAH atau tidak. Banyak syarikat MLM di dunia ini memperkenalkan pelbagai sistem dengan tujuan untuk memancing orang ramai, tetapi persoalannya, adakah ianya mematuhi syariah sepenuhnya. 

Penting ka patuh syariah ni?? Mestilah! Sebagai seorang muslim yang patuh pada agamanya, persoalan tentang halal dan haram perlu diambil kira dalam sesuatu perniagaan. Ini kerana, hasil daripada sesuatu perniagaan itu akan digunakan untuk kegunaan kita seharian seperti membeli makanan, pakaian, menyara keluarga dan pelbagai lagi bentuk perbelanjaan. Sekiranya kita memperolehi sumber rezeki daripada cara yang tidak halal, adakah berkat rezeki yang kita terima?? 

Saya sendiri pada awalnya seorang yang anti-MLM dek kerana sistemnya yang entah apa-apa entah. Kebanyakannya MLM yang saya kenali memang tak patuh syariah, banyak penindasan dan berlaku ketidakadilan kepada pihak-pihak tertentu. Kebanyakannya hanya menguntungkan orang atasan saja, dan menindas orang bawahan. Tapi, setelah mengenali Shaklee, persepsi saya berubah. Sudah semestinya saya mengkaji terlebih dahulu dengan mendalam sistem MLM Shaklee. Akhirnya saya berpuas hati dengan sistem MLM Shaklee dan mengambil keputusan untuk terlibat secara serius dengan bisnes.

Ok, jom semak kriteria MLM patuh syariah yang digariskan oleh Ustaz Zaharuddin. Artikel penuh boleh baca di sini :

Bagi menjawab persoalan berkaitan sistem MLM, di sini saya gariskan beberapa jawapan ringkas bagi menunjukkan sistem MLM yang digunapakai dalam bisnes Shaklee.

1. Harga tinggi dari biasa
Produk Shaklee ditawarkan dengan harga yang sangat berpatutan. Contoh paling asas. Multivitamin Shaklee ditawarkan dengan harga RM81 untuk 120 biji iaitu RM0.70 sebiji. Harga ahli adalah lebih rendah daripada itu.

2. Terdapat juga syarikat MLM yang melakukan manipulasi dalam menjual produknya, atau memaksa pembeli untuk menggunakan produknya atau yang dijual adalah barang haram.
Tiada barangan haram dalam Shaklee. Semua produknya yang terdapat di Malaysia mendapat pengiktirafan halal oleh Ismaic Society of America (ISA) yang diiktiraf oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM). Tiada paksaan pembelian atau penggunaan. 



3. Produk MLM ini mestilah dibeli dengan tujuan yang sebenarnya (seperti produk yang benar-benar bermanfaat dan dibangunkan dengan serius seperti ubat-ubatan berkualiti, unik dan lainnya). 
Produk Shaklee dikenali lebih 60 tahun sangat berkualiti berasaskan penyelidikan. Sains Shaklee menjamin produknya SELAMAT, BERKESAN dan MESRA ALAM. 

4. Produknya bukan emas dan perak yang boleh dijual beli secara tangguh. 
Tiada penjualan emas dan perak dalam Shaklee.

5. Komisyen yang diberikan kepada ahli untuk setiap penjual dan ahli bawahannya mestilah jelas. Tiada komisyen tanpa usaha, ini bermakna orang atas hanya berhak mendapat komisyen dari ahli bawahan yang dibantunya sahaja.
Ya. Ini berlaku secara adil dalam Shaklee. Tanpa usaha, anda tidak mendapat hasil. Jangan harapkan kuantiti anak, tetapi juga perlu menitikberatkan kualiti.



6. Keuntungan dan komisyen bukan berdasarkan ‘kepala' atau ahli yang ditaja, tetapi adalah berdasarkan nilai produk yang berjaya di jualnya. Ini diperlukan bagi membuktikan ia menumpukan kepada perniagaan penjualan produk dan perkhidmatan dan bukannya permainan wang (money game).
Tiada sebarang komisen atau bonus yang diberikan kepada upline sekiranya ahli yang ditaja tidak membuat pembelian. Dia hanya bergelar ahli / downline kita sahaja, tanpa apa-apa hasil yang didapati selagi tiada belian dibuat. Komisen hanya diberikan sekiranya seseorang downline membuat belian yang mencukupi syarat

7. Setiap ‘upline' atau orang di sebelah atas mestilah menaruh usaha atas jualan orang bawahannya, seperti mengadakan perjumpaan taklimat, motivasi dan teknik berkempen secara terancang seperti sebuah syarikat yang pelbagai ahlinya. Ia perlu bagi melayakkannya menerima komisyen itu dari sudut Shariah, jika tidak adalah dibimbangi ia akan terjerumus kepada keraguan ‘syubhah'. Ini kerana konsep niaga dalam Islam tidak membenarkan suatu keuntungan dari sesuatu perniagaan yang diperolehi tanpa usaha. Justeru, sedikit usaha perlu dicurahkan bagi menjadi sebab haknya ke atas komisyen. Perlu diingat, kebanyakan ahli di kaki yang 10 ke bawah, mungkin tidak mengenalinya lantaran ia dilantik oleh orang bawahannya yang kesembilan. Jika tidak, apakah haknya untuk mendapat komisyen yang demikian berangkai dan begitu jauh?
Dalam Shaklee, leadership bonus hanya layak sehingga ke level 6, tidak lebih daripada itu. Coaching, motivasi, pengisian atau apa-apa bentuk bimbingan bagi kumpulan kami adalah 24/7 melalui FB group. Mudah & praktikal.



9. Tidak menggunakan skim piramid iaitu skim siapa masuk dulu akan untung selamanya.Manakala hak mereka yang masuk kemudian akan berkurangan. Justeru, plan pemasaran mestilah memberikan hak kepada semua, malah orang bawahan mampu mendapat keuntungan lebih dari orang atasannya, apabila ia mampu menjual dengan lebih hebat.
"Siapa kerja lebih, dia dapat lebih" Ini adalah sistem dalam Shaklee. Ianya terbukti apabila terdapat downline yang naik pangkat lebih cepat dari upline dan ada juga downline yang menjana pendapatan lebih besar dari upline. Menjadi upline TIDAK menjamin seseorang itu sentiasa kaya, sentiasa untung



10. Mempersembahkan sistem komisyen dan bonus yang telus dan boleh difahami dan dipantau oleh ahli dengan jelas. Ia bagi mengelakkan segala jenis penipuan.
Buku manual pemasaran & etika perniagaan dibekalkan bersama starter kit. Setiap yang tertakluk adalah tetap. Jika terdapat tawaran baru yang ditawarkan untuk tempoh tertentu (6 bulan contohnya), pamplet dan surat pekeliling akan dikeluarkan & majlis penjelasan mengenai insentif berkenaan akan diadakan oleh pihak Shaklee



11. Menstruktur plan pemasaran di antara ahli dan orang bawahannya secara musyarakah iaitu perkongsian untung dan rugi berdasarkan modal masing-masing dengan nisbah pembahagian keuntungan yang ditetapkan di peringkat awal lagi
Ya. Nisbah perkongsian dan keuntungan dijelaskan dalam manual perniagaan secara jelas

Saya sangat berpuas hati dengan bisnes Shaklee kerana sistemnya yang sememangnya hampir memenuhi kriteria-kriteria sebuah MLM yang patuh Syariah. Sebab itulah saya tidak ragu-ragu dan yakin bisnes Shaklee akan bertahan lama kerana sistemnya yang adil dan tidak menindas sebelah pihak. Anda yang masih ragu, boleh hubungi saya untuk mendapatkan kepastian. InsyAllah, saya akan cuba merungkaikan kekusutan yang membelenggu fikiran anda.


Salam Sayang,
Razif & Wani

Terima Kasih

CARA-CARA MENDAFTAR AHLI SHAKLEE

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia!

Semakin hari, semakin ramai yang bertanyakan saya bagaimana nak jadi jadi Shaklee. Antara soalan-soalan yang kerap ditanya;

Berapa yuran?
Nak kena renew tak keahlian setiap tahun?
Nak isi borang ka?
Macamana nak mula bisnes?

Dan 1001 saoalan yang bunyinya lebih kurang samalah.. Saya pernah tulis entry tentang BESTNYA MENJADI AHLI SHAKLEE di sini.. Mungkin disebabkan entry tu, berpusu-pusu orang pm saya cara-cara nak jadi ahli Shaklee (ayat hover!) Nasihat saya, kawan-kawan boleh baca dulu sampai puas hati, barulah decide sama ada nak jadi ahli ke tak.. Seperti yang saya katakan sebelum ni, TIADA PAKSAAN nak jadi ahli. Terpulang.. Kecil tapak tangan, nyiru kami tadahkan..


LANGKAH MUDAH MENJADI AHLI SHAKLEE

Yang dah decide nak cari ahli Shaklee, berikut merupakan langkah mudah untuk menjadi ahli Shaklee yang perlu anda ikuti:

LANGKAH PERTAMA
Pilih cara menjadi ahli. Nak jadi ahli Shaklee ada 2 cara:

PERTAMA: Bayar YURAN TAHUNAN RM75. Yuran ni sekali seumur hidup. Tak perlu renew. Anda akan dapat starter kit yang terdiri daripada katalog produk-produk dan marketing plan Shaklee.

KEDUA: Membuat belian produk sebanyak 200 UV (lebih kurang RM650++)
Dengan cara KEDUA, anda akan dapat:
  • Produk yang anda beli tadi (boleh guna sendiri @ jual kat orang lain)
  • Starter kit (seperti di atas)
  • PERCUMA YURAN KEAHLIAN RM75
  • CASHBACK (BONUS) lebih kurang RM30
Nasihat saya.. pilihlah CARA KEDUA sebab lebih MENGUNTUNGKAN!

Ataupun  anda boleh register secara PERCUMA dengan MODAL RM0.00. Nak tahu caranya?? Sila pm saya di sini..


LANGKAH KEDUA
Setelah anda memilih kaedah mana menjadi ahli, anda boleh hubungi kami untuk urusan pendaftaran. Boleh hubungi kami melalui salura-saluran berikut;

Sms / wassap: Razif (012-7973240) Wani (017-5359154)
Email: razifsaliman@gmail.com
Facebok: Noor Hazwani (klik sini)
Face-to-face: Lokasi pertemuan sekitar Baling @ Sungai Petani (weekend)


LANGKAH KETIGA
Sertakan butiran-butiran peribadi anda dan pasangan untuk pendaftaran keahlian. Bisnes Shaklee ada family oriented. Anda dan pasangan anda akan didaftarkan sekali dan menggunakan id yang sama. Tiada istilah downline dan upline bagi suami isteri... So untung dikongsi bersama.. best, kan!


LANGKAH KEEMPAT
Pendaftaran akan diuruskan oleh pihak kami secara atas talian (online)


LANGKAH KELIMA
Anda akan mendapat sms nombor id dan kata laluan. Sila simpan sms tersebut untuk log  in sistem online Shaklee pada masa hadapan.


LANGKAH KEENAM
Starter kit (dan produk anda) akan diposkan oleh Shaklee dalam masa 3-5 hari bekerja selepas pendaftaran.


Mudah kan? Kalau anda masih confuse, contact saja saya, saya uruskan segalanya... Jom sama-sama kita mendaki ke puncak KEJAYAAN! Nak tahu apakah GANJARAN yang Shaklee tawarkan untuk ahli? Boleh baca di sini.



Terima Kasih